Lotta Sprangers

Löne- och HR-expert

Lotta är en fena på lön och har jobbat som lön- och arbetsrättsexpert på Tholin & Larsson i över 13 år.

Erfarenhet

Innan starten på Tholin & Larsson jobbade jag med löneadministration på mediebyrån Carat. Jag har även arbetat med något så exotiskt som sjölöner och dessutom studerat juridik och arbetsrätt vid både Borås och Lunds universitet. 

– Har man jobbat här i tio år kan man allt om områdena vi täcker in, semester exempelvis. Det är få i Sverige som har den kompetensen på semesterfrågor som vi har.

Du träffar Lotta på:

Lotta kan du träffa på bland annat Stora Lönedagarna och andra företagsspecifika kurser.

Kursledare

Lotta vill gärna väcka nyfikenhet för ämnet på sina kurser. Hon menar att det finns mycket att lära sig inom lön- och arbetsrättsområdet, bara man vet var man ska leta.

– Det är jätteviktigt att kunna reglerna, men ibland finns det inga regler. Då kan det handla om att se på hur det kan se ut i ett kollektivavtal och komma med exempel på hur man kan lösa ett visst problem. Jag försöker att alltid vara tydlig och pedagogisk. Vissa tycker att ämnet är tråkigt – jag vill att det ska bli lite roligare!

Varför ska man välja Tholin & Larsson?

– För att vi på ett trevligt sätt kan förmedla ganska svår information. Många jobbar ensamma med exempelvis lönerna på ett företag och de kan inte fråga chefen, för hen vet mindre än de själva. De kan inte heller fråga personalen hur man ska göra med deras löner. Där har de alltid oss och det är en väldig trygghet. Vi har erfarenheten som krävs.