Utnyttja 2018 års friskvårdsbidrag

Året börjar lida mot sitt slut och ett nytt är i antågande. Den som ännu inte har plockat ut 2018 års friskvårdsbidrag kanske ska tänka på att göra det.

     

den 6 december 2018 Lennart Salomonsson

Varje arbetsgivare sätter själv gränsen för hur stort friskvårdsbidraget till de anställda ska vara. För att vara skattefritt krävs att bidraget inte överstiger 5 000 kronor per person och år.

Friskvårdsbidraget kan användas till flera olika skattefria motions- och friskvårdsaktiviteter, till exempel massage, träning på gym och olika racketsporter. Från och med 2018 omfattas även liftkort för utförsåkning samt träning med personlig tränare av skattefriheten.

Om det handlar om en enstaka aktivitet, till exempel en massagebehandling eller ett pass med den personliga tränaren, krävs – för skattefrihet – att kostnaden inte överstiger 1 000 kr.

Så glöm inte att ta ut det resterande friskvårdsbidraget för 2018. Om en månad börjar ett nytt år, och med det ett nytt friskvårdsbidrag.

Vill du ha fler tips?

Så här inför årsskiftet bjuder våra experter regelbundet på julklappstips och ger förslag på aktiviteter som är kloka att ta tag i nu när ett nytt år står för dörren. Genom att följa oss på LinkedIn eller ha regelbunden koll på tholin.se ser du till att inte missa ett enda. Redan nu kan du ta del av flera tips:

Julklappstips: Låt ungdomarna sälja aktier eller fonder skattefritt

Julklappstips: Köp inventarier före nyår

Julklappstips: Pensionsspara om du saknar tjänstepension

Adventskalendern: Tre lönetips för en bra start på 2019

Adventskalendern: Tre skattetips för en bra start på 2019

 


Håkan Larsson    

Missa inte vårt gratis webinar:

Vad händer om Storbritannien lämnar EU den 30 mars?

Ett råd är att vara beredd på det värsta – att Storbritannien står utanför EU:s tull- och momsområde den 30 mars. Då kommer reglerna om tullhantering (import och export) att gälla istället för EU-handel. Företagen måste då ha lärt sig vad som gäller på tull- och momsområdet. Men vilka andra områden påverkas?

Tid: 28 mars kl 10:00 Till anmälan